Magical Creatures




ABOUT ENTRY
Miserable Day
Friday, August 19, 2016 • 8:42:00 AM • 0 comments
ASSALAMUALAIKUM!
Hallu and assalammualaikum.

Move on dengan sesuatu perkara tu memang something yang susah nak buat. Tambah-tambah bila kita cuba untuk move on dengan someone. Well that shit happens to me. I had a major problem on moving on. Kalau korang baca older post aku korang akan faham kenapa aku cakap benda ni. Kalau belum baca lagi. Boleh klik kat sini untuk baca cerita pertama dan sini untuk baca sambungan cerita kedua. Kalau dah baca korang akan faham kenapa aku cakap macam tu.

For those people yg kenal aku, diaorang tahu aku ni susah nak sedih and happy go lucky je 24 hours. Yes, I do admit that I rarely cry infront of my friends but when I do, I am totally depressed on something. Kawan paling rapat dengan aku je yang tahu macam mana perangai aku. Tapi one thing pasal aku yang tak ramai tahu is, aku paling tak suka tunjuk sedih aku. Sebabnya aku tak nak simpati sesape pun. Depan diaorg aku tunjuk kuat, tunjuk yang aku tak sedih pasal ape-ape pun. Tapi bila malam ja, Allah je tahu ape yang aku buat. Aku akan duduk dalam bilik dan menangis sebab teringatkan dia. Tiap kali solat aku tak pernah missed doakan dia. Semoga diampunkan segala dosa dia dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin. 

Reason aku tulis benda ni dekat blog sebab aku tahu, takde sape pun yang akan baca. Tapi kalau diaorang jumpa blog aku ni. Memang miracle lah. Sebab aku tak bagitau sesiapa pun. Tak suka tagih simpati sape-sape. Kalau aku asyik bersedih je mesti diaorang pun naik rimas dengan aku. So aku cuba untuk kekalkan diri aku yang gila-gila macam dulu. Semua benda tak sama weh tanpa dia. Serious, aku dapat rasa sangat kehilangan dia dalam diri aku. He was a part of my life. I do missed him a lot. Hm

Okay, tu cuma pengenalan je hahahaha. Panjang kan pengenalan aku. Now baru kita masuk tajuk yang aku nak cerita. Ramai yang tak berapa rapat and yang rapat pun ada cakap "cepatnya dia move on" "macam manalah dia boleh tabah macam tu, kalau jd kat aku taktau lah" "dia boleh gelak-gelak lagi" and macam-macam lagi lah. Eventho diaorang tak cakap depan aku, tapi reaksi diaorang tu aku tahu sangat ape yang diaorang fikir. What make me pissed of is korang expect aku untuk menangis 24jam ke caner duh. Kau nak aku pegi kat kau pastu menangis-nangis. Meratap macam orang bodo. Bersedih. Duduk sorang-sorang layan perasaan. Shut all of my friends down. Macam tu??? Like seriously??! Kau tak faham apa yang aku rasa. Stop being such a judgemental person. Aku hadap benda ni sorang-sorang and tak menyusahkan sesiapa pun. Aku jadi orang yang periang sebab aku nak tutup sedih aku. Sebab kawan-kawan je yang tahu nak ceriakan hari aku and bagi aku kekuatan untuk terus hidup. Jangan pernah give up. Allah dah rancang semuanya untuk kita. Kita kena terima semua tu. I am so lucky to have them by my side. Diaorang lah pembakar semangat aku untuk terus ke depan. Aku have fun dekat sekolah sebab aku tahu, bila aku balik rumah aku rasa rasa sedih tu. I'm trying to make myself happy. Is it a wrong thing to do? So please stop being such a judgemental person. I'm tired of having this shitty things. You guys looked at me like I've done something terrible. I'm just want to be happy and I know, he also wants me to do this.

Dialah satu-satunya orang yang faham perasaan aku. Bila aku mengadu kat dia pasal macam-macam benda. Dia akan jadi pendengar yang setia. Dia akan bagi nasihat and macam-macam lagi untuk bagi aku rasa tenang. Kalau aku stress pasal ape-ape mesti dia akan call ataupun ajak jumpa untuk hilangkan stress. He know me very well. Dia tahu bila aku marah, sakit hati ataupun takde mood walaupun aku tak bagitau dia pun. "Kalau hg tak boleh tidur, hg call je aku. Kalau aku dah tidur pun hg call je. Kalau mimpi buruk pun call aku. Inshaa Allah aku akan angkat" tulah perkataan paling aku rindu nak dengar dari mulut dia. Sekarang ni aku susah sangat nak tidur. Setiap kali tak boleh tidur aku akan teringat ayat dia. Dulu tiap kali tak boleh tidur, aku akan call dia and bersembang dengan dia sampai mengantuk. Kalau mimpi buruk and terjaga dari tidur ke aku akan terus cari phone and call dia. Nangis-nangis pasal mimpi. Eventho dia tgh tidur, dia akan angkat. Dengan suara serak, dia akan cakap "takde apelah tu. mimpi je kan. aku ada ni. dah-dah jangan nangis, tak comel dah" dia tahu mcm mana nk tenangkan aku. Suara dia je yang dapat tenangkan aku. Sekarang aku tak dapat dengar dah suara dia tu. Aku rindu nak dia panggil aku "gila, gemuk, bongok" aku rindu nak dengar cerita merepek dia. Aku rindu nak dia reka cerita pasal macam-macam benda. Aku pun melayan cita bongok dia tu. Hahahaha. Rindunya nak buat benda pelik-pelik dengan hg sebab hg sorang je yang sanggup dan tahan dengan perangai pelik aku. Hg pun akan join sekali buat. Sebabtu aku suka buat benda pelik-pelik dengan hg. Rindu nak dengar hg marah aku bila aku terjoget-joget depan orang ramai. Lepastu nk dgr hg marah bila aku gelak kuat-kuat. Hg sorang je yang prihatin pasal pakaian aku. Hg selalu tegur aku pasal macam-macam. "Jangan pakai baju ketat-ketat" "tudung tu bagi labuh sikit" benda yang dia selalu pesan sebelum aku nak keluar pegi mana-mana. Bila pakaian aku tu macam tak kena dia akan cakap "hg pakai macam tu nak tunjuk dekat sapa? tayang semua kat orang? macam tu?" Ya Allah rindunya nk kena marah dengan dia. Tak pernah sesaat pun aku terlupa pasal hg. Harini sepatutnya aku pegi jumpa hg tapi petang tadi ade hal so tak dapat nak ziarah hg. Inshaa Allah nanti aku datang okay. 

I wish he was here. I do missed him. A LOT. 
WASSALAMUALAIKUM!

Holla ?
Thank for coming


Welcome to My World


Assalammualaikum :) Please don't copy anything here. Be a good girl and boy. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Thank you for visit my ordinary blog. Do visit again, okay ?
Status : He will always remains in my heart until my last breath ?

Talkboard ?
Leave your footprint here

Sila letak URL BLOG dengan betul (supaya aku boleh follow) bukan link iklan. TQ :)
Credits ?
Thanks To...

Basecode:Izyanyancinnamon Template:SYARIFAH
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Full Edited: NShah